Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Роздягнувся, сфотографувався – додому! Влада Балі посилила заборони для туристів

Важливо

Відтепер і туристам, і місцевим жителям заборонено сходити на всі гори острова Балі. І це тільки одне з суворих рішень острівного губернатора Ваяна Костера. За порушення – депортація. Балійців можна зрозуміти – іноземців часто ловлять на неповазі до святинь, присутності у громадських місцях п’яними та роздягненими. І це ще не все!

Про це пише Tribun-Bali.

За словами Костера, гора – це священне місце, тому сходження на неї заборонене. Туристам та індонезійцям дозволяється перебувати поряд з горами лише під час спеціальних церемоній.

Іноземним мандрівникам серед іншого заборонили відвідувати релігійні пам’ятки без супроводу місцевого гіда з ліцензією. До храмів та інших святих місць можна входити лише для молитви. При цьому турист має бути вбраний у традиційний балійський одяг.

Крім цього, влада Балі заборонила іноземцям залазити на священні дерева, торгувати артефактами та наркотиками, фотографуватися у відвертому одязі або взагалі без нього на тлі святих місць. 

До того ж іноземцям не можна працювати без документів, виданих місцевим відомством, смітити у громадських місцях і на природі, а ще — грубіянити  представникам влади особисто і навіть в соціальних мережах.

Нові правила на Балі вже набули чинності. За їх порушення турист має бути депортований з Індонезії.

Балійців можна зрозуміти. От кілька прикладів неналежної поведінки останнього часу. 

У березні 2023 року Індонезія депортувала російського тревел-блогера Юрія Чилікіна, який зробив фото з оголеними сідницями на священній горі. Він буквально “показав своє достоїнство” горі Агунг, зазначили місцеві ЗМІ.

Фото – Twitter/xtemujin360Resources

Росіянин приніс вибачення і навіть взяв участь у спеціальній церемонії очищення гори — ритуалі, який місцеві жителі проводять після таких інцидентів, але йому все одно заборонили вʼїзд до Індонезії на найближчі 6 місяців. Місцеві чиновники внесли Чилікіна до “чорного списку” за дії, яким “немає виправдання”. “Він порушив норми і не виявив поваги до нашої культури”, — заявив голова Балійського управління із законодавства та прав людини Ангіат Напітупулу.

На початку березня вже згадуваний губернатор Ваян Костер запропонував МЗС Індонезії скасувати спрощений в’їзд для туристів з України та росії. Посадовець пояснив своє рішення тим, що отримав повідомлення про “ганебну поведінку” та ймовірні злочини російських і українських туристів на острові, повідомляло видання The Jakarta Post. (Нагадаємо, поки громадянам України, які прибувають в Індонезію з метою туризму не більше, ніж на 30 днів, оформляти заздалегідь візу не потрібно). У виданні зазначали, що в соціальних мережах публікують відео, як, ймовірно, українські та російські туристи порушують правила дорожнього руху і грубо поводяться з поліцейськими, які їх зупиняють.

За словами губернатора, у нього накопичилось чимало повідомлень та скарг на туристів з України та рф, які зловживають своїми туристичними візами, щоб знайти роботу на популярному серед іноземців острові. Повідомляється, що росіяни, а також українці перебувають на острові довше за дозволений час, і в цей час нелегально працюють перукарями, неофіційними гідами та водіями таксі.

“Кожного разу, коли ми отримуємо повідомлення про неналежну поведінку іноземця, це майже завжди росіяни”, — сказав в інтерв’ю журналістам місцевий поліцейський з міста Кута. За його словами, багато іноземців поводяться так, ніби вони над законом, і це слід зупинити. Туристи часто потрапляють до місцевих заголовків новин за неповагу до святинь, присутність у громадських місцях п’яними та роздягненими.

Одна з таких ню-світлин, що розлютила місцеву громаду. Вони здійняли галас, вимагали знайти та покарати туристку. На фото – з напівоголеними грудьми на тлі евкаліпту в селі Баян — російська світська левиця Луїза Косих. Жінку заарештували та зобов’язали залишити Індонезію.

Гігантське 700-річне бавовняне дерево, де відбулася образлива для місцевих жителів фотосесія, росте в Табанані в банджарі Баян поблизу місцевого храму, збудованого в епоху царя Переана. Балійці стверджують, що воно застало часи створення святині. Також вважається, що коріння дерева простягається по всій території села. Мешканці острова вірять, що його кора має лікувальні властивості, а сама рослина випромінює магічну ауру та захищає місцевих жителів, тому з нею пов’язана велика кількість церемоній… Луїза Косих заявила, що не знала цього і просто хотіла “бути єдиним цілим з природою”.

Тепер, після запровадження нових правил, відравити порушників додому стане простіше.

Як розповідало раніше BitukMedia, влада австрійського містечка Гальштат загородила від туристів парканом вид на мальовничий альпійський пейзаж. Таким чином хочуть боротися із любителями селфі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі