Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Отрута в кожній затяжці”: попередження про шкоду куріння з’являться на кожній цигарці

Важливо

Канада стане першою країною у світі, яка друкуватиме попередження про шкоду куріння на кожній окремій цигарці. Про ініціативу повідомляють на сайті уряду країни. Нові правила маркування набудуть чинності вже з 1 серпня.

Так, на сигаретах з’являться такі варіанти написів: “Тютюновий дим шкодить дітям”, “Цигарки викликають рак”, “Отрута в кожній затяжці”.

Нові правила зовнішнього вигляду, упаковки та маркування тютюнових виробів впроваджуватимуть поетапно. Старт кампанії вже з 1 серпня 2023 року. До кінця квітня 2024 року на тютюнових виробах з’являться нові попередження про шкоду куріння, до липня попередження почнуть друкувати на сигаретах збільшеного розміру, а до квітня 2025 року – на звичайних.

Фото – Twitter/Carolyn Bennett

Влада Канади має за мету скоротити споживання тютюну в країні до 5% жителів до 2035 року. Її занепокоєння можна зрозуміти: за офіційними даними, вживання тютюну вбиває 48 тисяч канадців щороку.

“Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб допомогти більшій кількості людей у Канаді кинути палити і допомогти молодим людям жити здоровим життям без тютюну”, – заявила міністр психічного здоров’я та наркології Керолін Беннетт.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, 1,3 млрд людей у ​​всьому світі вживають тютюнові вироби. Нікотин, що міститься в тютюні, викликає сильну залежність, а вживання тютюну є основним фактором розвитку серцево-судинних і респіраторних захворювань.

Щорічно від вживання тютюну помирає понад 8 мільйонів людей, вказують у ВООЗ. Тютюн також може бути смертельно небезпечним для некурців: пасивне куріння спричиняє 1,2 млн смертей щорічно.

Нагадаємо, світ відзначає День без тютюну в останній день травня щорічно. 

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені назвали найкращий вік, щоб кинути палити.

Минулого тижня надійшло повідомлення про те, що Ірландія стала першою країною у світі, яка вирішила попереджати покупців про шкоду алкоголю. Для цього на пляшках з’являться спеціальні етикетки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі