Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Подружжя львів’ян розводить найбільших прісноводних креветок у світі

Важливо

Подружжя львів’ян Вікторія та Назар Мороз влаштували неподалік від свого будинку ферму гігантських прісноводних креветок макробрахіум Розенберга. Вікторія вважає, що Україна має шанси постачати цих ракоподібних живими до ЄС.

Про це розповідає lviv1256.com.

Родина почала вести бізнес 2,5 роки тому.

“Крeветок ми вирощуємо та розмножуємо у басейнах з підігрівом. Починали з 3 басейнів, а наразі у нас їх уже 15”, – розповідає Вікторія.

Каже, така крeветка може вирости до 1 кг. Але продавати їх можна з чотирьох місяців. Оптимальна вага макробрахіума – 20-50 грамів, розповідає Вікторія.

Подружжя допомагає іншим почати такий же бізнес. Кажуть, Україна може стати постачальником м’яса гіганських прісноводних крeветок у Європу. Макробрахіумів доставляють лише живими. І з країн Азії, де їх масово розводять, до ЄС їх доправити у такому стані складно. До війни креветок у родини Мороз купували перевожно Київ та Одеса, зараз – європейські клієнти.

Як повідомляло BitukMedia, вчителька з Херсона Лілія Козловська почала виготовляти зефір ще у Херсоні 4 роки тому. Тепер переїхала до Івано-Франківська і продає незвичні ласощі навіть закордон.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі