Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Переселенка із Херсона виготовляє зефірні квіти із фруктовими смаками

Важливо

Вчителька з Херсона Лілія Козловська почала виготовляти зефір ще у Херсоні 4 роки тому. Тепер переїхала до Івано-Франківська і продає незвичні ласощі навіть закордон.

Про бізнес жінки розповідає ШоТам.

Лілія розповідає, що вдало змогла приготувати зефір лише із 50-го чи 100-го разу. Після того готувала його для рідних та друзів.

Після початку повномасштабної війни виїхала із Херсона до Івано-Франківська. Сподівалася що на тиждень, але довелося залишитися.

Каже, що зефір почав її відволікати від тривог про рідний дім. Тож тепер виробляє зефірні півонії, троянди та хризантеми. Свій зефір вона збирає у букети.

“Зефір із ківі, з полуниці, з чорниці, зефір з банану, яблучний класичний зефір, який дозволяється діткам і годуючим та вагітним мамам”, — Лілія Козлова, майстриня зефірних квітів.

Вироби у стилі зефірної флористики купують на подарунок або дітям. Лілія каже, що виготовлення ласощів займає чимало часу, але це і підтримує.

Як повідомляло BitukMedia, двоє товаришів із містечка Мена на Чернігівщині Валентин Боженов та Василь Кондаков започаткували пекарню “ХлібОк”. Там печуть хліб лише за старовинними монастирськими рецептами, без розпушувачів та поліпшувачів. Для цього об’їздили ченців не лише в Україні, а й закордоном.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі