П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український борщ матиме власний комікс

Важливо

Перший у світі комікс про борщ має вийти у липні цього року. Як зазначає його авторка Євгенія Кузнєцова, історія борщу вкладена в діалоги і пригоди героїв.

Намалювала його львівська ілюстраторка Софія Сулій. Текст написала письменниця Євгенія Кузнецова. Редакторками видання стали дві дослідниці української кухні – Маріанна Душар та Олена Брайченко.

“Рік тому Ілля Стронговський запропонував мені написати комікс “Коротка історія українського борщу”. Для мене це був перший досвід написання мальописного сценарію і мені дуже сподобалось. Софія Сулій дуже тонко вловила атмосферу осіннього Києва. Там прекрасні кольори і несподівані ілюстраторські рішення (у сценарії я писала – “отут якби щось таке придумать, щоб воно отак якось зіграло” і Софія р-р-раз і придумувала краще, ніж я би могла собі уявити)”, – написала Євгенія Кузнецова на своїй сторінці.

“Хай ти пʼєш лавандовий раф і замовляєш додому суші, все одно, якщо в грудях твоїх тріпоче українське серце, у тебе виникне потреба зварити справжній борщ. Саме так сталося із Андрієм – простим хлопцем, який гідно прийняв борщевиклик. Цю книжку можна було б назвати “Одіссея борщу”, якби Одіссей у своїх мандрівках ніколи не виїжджав за межі Київської області, а відповіді на фундаментальні питання життя і смерті шукав у капустяних базарних рядах. Чи відкриється Андрію таємниця справжнього борщу? Ходіть подивіться. Він старався”, – йдеться у прев’ю до новинки.

Євгенія Кузнєцова — письменниця, перекладачка, асоційована дослідниця Київської школи економіки. Докторка філософії в галузі міжнародних та міжкультурних досліджень Університету Деусто. Авторка книжок “Спитайте Мієчку”, “Готуємо в журбі”, “Драбина”.

Софія Сулій –  художниця. Закінчила Львівську національну академію мистецтв, займалася живописом та іконографією. Живе і працює у Львові.

Передзамовити “Коротку історію українського борщу” можна вже зараз на сайті видавництва за ціною 290 гривень.

Як розповідало раніше BitukMedia, популярний американський тревел-блогер приїхав в Україну. З національною кухнею він познайомився у Львові – скуштував борщ та сало. Своєю емоційною реакцію на традиційні страви мандрівник поділився зі своїми підписниками.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі