Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Китай відправив першого цивільного космонавта на свою космічну станцію

Важливо

30 травня о 4:33 за київським часом Китай запустив космічний корабель “Шеньчжоу-16” із трьома тайконавтами до своєї орбітальної станції. Вони планують пробути у космосі близько п’яти місяців. Серед пасажирів корабля впершу був цивільний.

Про це повідомляє CNN.

Політ “Шеньчжоу-16” став п’ятою пілотованою місією Китаю до орбітальної станції з 2021-го.

Серед членів екіпажу Шеньчжоу-16 Гуй, професор престижного Бейханського університету аеронавтики. Гуй навчався в Канаді. Він став першою цивільною особою Китаю, яка здійснила політ у космос. Усі інші тайконавти є членами Народно-визвольної армії Китаю.

Гуй відповідає за корисні навантаження у програмі космічних експериментів, а військові Цзін і Чжу займуться проведення технічних випробувань. Цзін – це космічний ветеран, він був одним із перших тайконавтів у 1998-му. Для Чжу і Гуя, які народилися 1986-го, ця місія є першою.

Цього року Китай планує здійснити три космічні місії до своєї орбітальної станції.

Як повідомляло BitukMedia, борт yкраїнської авіатранспортної компанії ANTONOV Airlines Ан-124-100М  доставив супутник разом із корисним вантажем та допоміжним обладнання на космодром на мисі Канаверал. Загальна вага вантажу складала 55 тонн.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі