Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Британський підліток зібрав понад 270 тис. фунтів для українських дітей

Важливо

13-річний британець Габріель Кларк із графства Камбрії у Англії протягом двох своїх акцій зібрав для українських дітей 274 тис. фунтів стерлінгів – майже $340 тис. Для цього хлопчик виготовляє самотужки дерев’яні чаші та продає їх.

Про це розповідає Канал Дім.

Габріель сам навчився обробляти дерево після того, як йому подарували молоток діда.

Минулого року Габріель виготовив дерев’яну “чашу надії” та на її продажі зібрав 250 тис. фунтів (близько $310 тис.). Тоді хлопця підтримали авторка Дж. К. Роулінг, комік Стівена Фрая та актор Джейсон Айзекс.

“Українські діти такі самі, як я, як і решта моїх друзів. Тільки на відміну від нас, їм довелось пройти через багато що. Я точно знаю, є спосіб їм допомогти. Всі ми маємо це робити”, – каже школяр.

На початку 2023-го школяр виготовив чашу із ясеня та червоного дерева виду сапелі. Він оголосив про розіграш її. До акції уже долучилися  співачка Софі Елліс-Бекстор, актор Нік Офферман, модель Поппі Делевінь та телеведучий Джеремі Боуен, інші знаменитості та громадяни інших країн.

Хлопець уже зібрав 24 тис. фунтів. Кошти він переводить до фонду Save the Children.

Як повідомляло BitukMedia, y Запоріжжі одружилися англійський волонтер Джеймс Капріні та місцева мешканка Наталія Ісакова. Британець зробив пропозицію Наталії на третій день знайомства, але до весілля прозустрічалися вони 10 місяців.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі