Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Спокійний і розслаблений: алігатор відкрив пляжний сезон поряд з людьми

Важливо

Справжню фотосесію влаштував алігатору, який мирно гойдався на хвилях біля самого берега, один з відпочивальників на пляжі острова Дофін в штаті Алабама. Пост 27-річного Метта Харвілла в соцмережах з підписом “Те, що ви ніколи навіть не думали побачити”, привернув велику увагу. Всіх здивувала нетипова поведінка небезпечного хижака.

Про це розповідає The Guardian. 

Користувачів та очевидців здивувала не лише поява рептилії, а й те, що алігатор підплив так близько до людей і не виявляв агресії.

За словами Харвілла, він спочатку планував сфотографувати на пляжі вагітну дружину. Однак плани різко змінилися, коли чоловік несподівано помітив у воді щось довге та темне – цим об’єктом виявився алігатор. Хижак спокійно погойдувався на хвилях просто поряд з людьми.

Найсміливіші відвідувачі пляжу ризикнули наблизитись до рептилії. І Харвілл серед них. Фотографії вийшли унікальними: мирний і навіть розслаблений хижак насолоджується сонцем і ніжиться у прибережних хвилях.

“Він взагалі не шипів, не відкривав пащу і навіть не намагався нападати, – розповів американець. — Здавалося, що він просто спостерігав за тим, що відбувається навколо”. Незважаючи на “повний релакс” хижака, відпочиваючі так і не ризикнули випробовувати долю і заходити у воду поряд з алігатором.

Раніше у місцевих водах Мексиканської затоки відпочивальники зустрічали хіба що медуз. Але фахівці не бачать у появі алігатора нічого незвичайного. Ці рептилії водяться по всій Алабамі, вони можуть долати великі відстані по воді у пошуках здобичі та переносити різні рівні солоності. Тому алігатори з’являються і в затоках із солоною водою, і в естуаріях — воронкоподібних гирлах річок, що розширюються в бік моря, пояснила Маріанни Голдін з Департаменту охорони природи штату.

Втім історія цього конкретного алігатора невідома. Він явно не виглядав як кровожерливий хижак у пошуках здобичі, а от як відпочивальник, що відкрив пляжний сезон, – так.

Як розповідало раніше BitukMedia, патрульні поліцейські з американського штату Флорида потрапили у курйозну ситуацію. Під час нічного огляду одного з пляжів Мексиканської затоки вони знайшли величезного алігатора. Однак тварина виявилася майстерно зробленою піщаною скульптурою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі