П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На картині Пікассо знайшли маленького собаку (ВІДЕО)

Важливо

Маленького собаку виявили на картині Пабло Пікассо реставратори музею Соломона Гуггенхайма у Нью-Йорку. Він був захований під шаром темної фарби. Зможете знайти?

Про це повідомляє CNN.

Співробітники музею Гуггенхайма разом з експертами з Метрополітен-музею та Національної галереї мистецтв дослідили ранні роботи іспанського художника Пабло Пікассо. 

За допомогою рентгенівської флуоресценції на картині Le Moulin de la Galette серед пар, що танцюють, вони виявили чарівного маленького собаку. Спочатку четвертий “гість” з червоною стрічкою на шиї сидів за столом, але Пікассо в останній момент вирішив зафарбувати його темною фарбою.

На думку реставраторів, цей собака відноситься до породи кавалер-кінг-чарльз-спаніель. Також експерти встановили, що автор вніс і інші зміни до картини — зафарбував порожній стіл і переробив танцюючих парижан. Старша реставраторка музею Гуггенхайма Джулі Бартон наголосила, що іспанський художник часто змінював свої роботи.

Картину Le Moulin de la Galette зараз можна побачити у музеї Гуггенхайма. Вона є центральним експонатом виставки “Молодий Пікассо у Парижі” – 10 картин і малюнків, зроблених Пікассо після його прибуття до французької столиці в 1900 році. Нагадаємо, 8 квітня виповнилося 50 років з дня смерті іспанського митця.

Le Moulin de la Galette – легендарний данс-холл і ресторан лише за кілька кроків від базиліки Сакре-Кер та площі Тертр у 18-му окрузі Парижа. Цей символ Монмартра зображений на полотнах багатьох художників: П’єра-Огюста Ренуара, Анрі Тулуз-Лотрека, Рамона Касаса, Вінсента ван Гога та Пабло Пікассо. Вітряк є пам’яткою архітектури з 1939 року та охороняється державою.

Як розповідало раніше BitukMedia, сучасні технології сканування та обробки зображень виявили нові об’єкти під поверхнею шедевра Яна Вермера. Свої таємниці розкрила “Молочарка”. Фахівці дізнались, що початкова задумка голландського митця була іншою.

А британські вчені виявили під шаром іншої картини раніше нікому невідомий твір Ван Гога. Художник використав своє полотно повторно. У роботі з відтворення допомагав штучний інтелект.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі