Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кіт Герич збирає на авто для військових – історія хвостатого волонтера

Важливо

4-річний кіт Герич, також відомий як Геральд, збирає мільйон грн для військових. Це уже не перший його великий донат. Господар кота – Кирило із Краматорська – служить у ЗСУ. Герич у березні засвітився навіть завдяки співпраці із Фондом Притули.

Про незвичного волонтера розповіло RFI.

Кирило народився та виріс у Краматорську. Останні роки живе у Києві, де завів собі чистокровного шотландського висловухого кота.

“Герич — бо він сірий. Якби був білий, був би Кокс”, – жартує військовий про кличку улюбленця.

“Коли робили паспорт, то в лікарні здивувалися і попросили якось серйозніше його назвати. Тому, за документами, він Геральд”, – пояснює Кирило, чому назвав кота на честь головного героя саги “Відьмак”.

7 місяців тому Герич разом із господарем вирушили на фронт. Там же Кирило вирішив, що коту треба волонтерити. Перший збір – 1 млн грн – він зібрав для 80-ї бригади. На ці гроші купили чотири позашляховики.

“Вчора без зайвого пафосу та вимахування (хвостом) кіт Герич особисто здійснив передачу з лап у руки десантникам ключів від транспорту. За що отримав від військових шеврон бригади”, — розповів Сергій Притула про цей випадок у Telegram.

“Пів дня він побув мільйонером, а потім ми відразу витратили ці гроші на машини”, – жартує Кирило.

Згодом господар створив для Герича сторінку в Instagram.

Зараз Геральд збирає гроші для земляків господаря – військових з Краматорська. Черговий мільйон планує витратити на чотири пікапи для 81-ї десантно-штурмової бригади. Поки що зібрав половину суми.

Іноді за найбільши донат кіт робить подарунок. Іноді бере участь у волонтерських заходах Фонду Притули.

“Відчуваю себе корисним, і мені це дуже подобається”, – зазначає кіт в Instagram.

Як повідомляло BitukMedia, житель села Олешин на Хмельниччині 101-річний Іван Давидович Піхурець займається волонтерством – коле волоські горіхи, якими пригощає військових. Його родина готує для українських воїнів тушкованку, копченості та інші страви.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі