П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Залужному подарували першу в Україні вишиванку у військовому стилі

Важливо

Бандера Military Style – так називається нова вишиванка, яку створили в Україні. Першу сорочку з цієї колекції подарували головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному.

Про це повідомили на сторінці проєкту “Вишивка в одязі видатних українців” на Facebook.

“Рівно рік тому наш проєкт відтворив сорочку Степана Бандери. Разом з організаторами Всесвітнього дня вишиванки ми провели не одну акцію “Вишиванка – духовна броня українців”. Ця сорочка допомогла нам придбати бронежилети для воїнів, реанімобіль для госпітальєрів, купу необхідного спорядження для ЗСУ. Але війна триває, тому була створена сорочка для захисника – Бандера Military Style”, – йдеться у дописі.

Новий варіант вишиванки схожий на військову форму, полотно має відтінок хакі, а зверху на спині вишитий тризуб.

“Ми пишаємося тим, що найперша сорочка з цієї колекції тепер належить нашому головному захиснику! Нехай вона стане вишиваною бронею для нашого головнокомандуючого, бо саме він веде наших воїнів до перемоги”, – зазначають на сторінці авторського проєкту Тетяни Зез “Вишивка в одязі видатних українців”.

Відомо, що вишиванку створили за схемами Вікторії Кривоніс, її пошили в ательє ZETA atelier, а вишивала майстриня Ольга Лелик.

Автором проєкту “Вишивка в одязі видатних українців” є переселенка з Донецька Тетяна Зез. Вона координує проєкт “заради збереження національної пам’яті, популяризації української вишиванки та історичної правди про українську еліту минулих століть”. Раніше були створені копії вбрань Лесі Українки, Івана Франка, Тараса Шевченка, Марії Заньковецької, Максима Рильського, Михайла Старицького та багатьох інших видатних українців.

Акторка Римма Зюбіна демонструє сорочку письменниці Ольги Кобилянської. Фото – Alexander Zvir/Вишивка в одязі видатних українців

Нагадаємо, у 2023 році Україна відзначає День вишиванки у четвер, 18 травня.

Як розповідало раніше BitukMedia, колишній співробітник СБУ Олександр Ткачук разом з дружиною Яною створив бренд з пошиття одягу в українському етно-стилі “Вишиваночка”. Каже, що у такий спосіб хоче зберегти нашу культуру.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі