П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Екс-розвідник СБУ створює вишиванки, відомі закордоном

Важливо

Колишній співробітник СБУ Олександр Ткачук разом з дружиною Яною створив бренд із пошиття одягу в українському етно-стилі “Вишиваночка”. Каже, що у такий спосіб хоче зберегти нашу культуру.

Про це із колишнім розвідником говорило ШоТам.

Ткачув 10 років працював на СБУ та знешкоджував російських агентів. Потім влаштувався до ІТ-компанії. Після початку повномашстабного вторгнення Олксандр  приєднався до Сил оборони.

Через війну Олександр втратив роботу, і вони з дружиною вирішили розпочати власну справу. Вони переїхали до Івано-Франківська. Із обладнанням їм допоміг Український ветеранський фонд. Сорочка, вишивка на якій має близько 106 тис. стібочків, вишивається близько трьох годин.

Яна раніше була 3D-дизайнером. Тепер розробляє візерунки для вишиванок. Виготовляють етно-одяг у техніці машинної вишивки. Вироби від колишнього розвідника купують закордоном.

“Наші вишиваночки носять у Польщі, Німеччині, Америці, Франції. Навіть купували в Німеччину для одруження”, – розповідає Яна.

“Росія заперечувала все українське, існування України, а одним із проявів нашої етнічності є національний одяг. Тому ми вирішили започаткувати власну справу з продажу вишиванок”, – каже Олександр.  

Як повідомляло BitukMedia, 15-річна вінничанка Маргарита Яценко увійшла до  Національного реєстру рекордів України. Вона вишила карту України розміром 108 на 86 см – і це поки що найбільша подібна робота, створена дитиною.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі