Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Понад 368 тис. хрестиків – школярка вишила рекордну карту України

Важливо

15-річна вінничанка Маргарита Яценко увійшла до  Національного реєстру рекордів України. Вона вишила карту України розміром 108 на 86 см – і це поки що найбільша подібна робота, створена дитиною.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Вишитих карт у нас є багато, навіть більше того, в нас є карти, вишиті орнаментами. Однак, вперше представляється на рекорд карту, вишиту дитиною підліткового віку”, – сказала керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

10-класниця Вінницького комунального закладу Ліцей №3 Маргарита вишила карту у майсштабі 1:1400000. На полотні – 368 347 хрестиків, найбільше – жовтих і блакитних кольорів. Кожна область вишита арноментном, який їй історично притаманний. Також Маргарита вишила фрагмент Гімну України на жовто-блакитному прапорі.

Також Маргарита захоплюється мікровишивкою, де хрестики розміром із макове насіння. У такій техніці школярка оздоблює наручні годинники, браслети, сережки, кулони та інші прикраси. 

Як повідомляло BitukMedia, y Чернівцях студенти створили технологічний хаб та розробляють дрони різного призначення та рації для українських військових. Займаються у вільний час. У багатьох юнаків батьки захищають Україну на фронті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі