Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

12-річна українка вдруге потрапила до Книги рекордів Гіннеса

Важливо

12-річна Софія Тепла, спортсменка з Одещини, потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Дівчинка виконала віджимання від підлоги в потрійній гімнастичній складці. Це її другий світовий рекорд.

Про це повідомила мати рекордсменки, депутат міської ради Марина Тепла у своєму Фейсбуці.

“Тепер вже офіційно! Двічі світова рекордсменка! Софія Тепла знову потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Небагато часу довелося тримати інтригу, тому що офіційні представники Великої Британії дуже ретельно оцінювали виконання вправи. І, ось, нарешті, підтвердження та вручення сертифікату”, – повідомила Тепла.

Софія Тепла на реєстрації рекорду. Фото – Facebook/Marina Teplaya
Софія – наймолодша в Україні і перша дитина, яка потрапила до книги рекордів Гіннеса. Фото – Facebook/Marina Teplaya

За її словами, Софія виконала віджимання від підлоги в потрійній гімнастичній складці на одних руках 21 раз за 30 секунд. “У спробі було 23 рази, але перший їй не зарахували, а також один віджим (16-й), як виявилося, був не повним. Але навіть 21 раз – це багато, адже минулий світовий рекорд становив 12 разів. Загалом вона може віджатися так близько 40 разів”, – повідомила мати Софії.

Тепер Софія Тепла – наймолодша рекордсменка та перша дитина в Україні, яка потрапила до Книги рекордів Гіннеса.

Вперше дівчинка встановила рекорд у лютому 2022 року в Мілані (Італія). Тоді 11-річна мешканка Подільська пройшла 20-метрівку у потрійній гімнастичній складці лише за 10,49 сек – зробила прогин тіла назад до того моменту, поки ноги не торкнуться голови. Юна гімнастка стала єдиною українкою, яка отримала шанс виступити на всесвітньо відомому шоу рекордів Lo Show Dei Record у Мілані.

У березні 2018 року спортсменка встановила національний рекорд з найбільшої кількості акробатичних елементів. Менш ніж за 4 хвилини вона виконала 111 унікальних трюків.

Як розповідало раніше BitukMedia, другий рекорд Гіннеса зі стрибків зі скакалкою побив філіппінець Райан Алонзо. Він стрибнув через перехрещену скакалку 3731 раз.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі