Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Співзвучний нинішньому часу – Національна оперета України поставить мюзикл “Тигролови”

Важливо

2 червня на сцені Національної оперети України відбудеться прем’єра мюзиклу “Тигролови” за мотивами однойменного роману Івана Багряного. Артисти кажуть, адаптувати такий складний твір було важко, але він того вартий, адже закликає до самоусвідомлення і повернення до свого коріння.

Про це повідомляє BitukMedia.

Твір Івана Багряного спонукає до рішучих дій та показує, що важливо не розгубити внутрішній світа та зберегти у собі людину. Його посил – “сміливі завжди мають щастя”. Головний герой – молодий український інженер-авіатор Григорій Многогрішний, правнук гетьмана Дем’яна Многогрішного, – кидає виклик жорсткій системі, перемагає відчай і безвихідь, але зберігає людяність.

“Настав час повертати величним українським іменам справжнє місце в історії”, – каже Богдан Струтинський, генеральний директор-художній керівник театру.

Про сам мюзкл Струтинський каже, що це – “заклик повернення  додому, до основ самоідентифікації”.

Художник-постановник Олександр Білозуб наголошує, що роман є епохальним. Але вдалося створити закритий простір, де сценічна дія є динамічною. Більш того – вона рухається у динаміці нашого року війни.

Фото з репетицій

Режисер-постановник Сергій Павлюк, у свою чергу, відзначив, що у виставі є “любов, свобода та жага до життя».

“П’ять років тому ми й не могли б уявити, що прем’єра відбуватиметься під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Але саме в цей час історія, яку описав Іван Багряний, відчувається найбільш близько”, – каже композитор Кирило Бескоровайний і додає, що вийшов мюзкл про наше сьогодення.

Раніше в інтерв’ю BitukMedia Народний артист України, театральний режисер і керівник Національної оперети Богдан Струтинський зауважив, що Україна дуже багато зробила проти своєї культури, а тепер надолужує. Нині український глядач повертається до свого культурного продукту, відкриває його дійсно високий рівень.

Про те, як працює Національна оперета в умовах війни дивіться у інтерв’ю Богдана Струтинського для BitukMedia.

Як повідомляло BitukMedia, мурал із зображенням Миколи Яковченка в образі козака Шевчика з’явився на одній з багатоповерхівок у Прилуках на Чернігівщині. Так вирішили вшанувати 123 річницю від дня народження видатного земляка, українського актора театру та кіно на характерних ролях. Сучасники називали його найнароднішим серед заслужених і найзаслуженішим серед народних.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі