П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ми самі винні в тому, що не знаємо себе, – Богдан Струтинський

Важливо

Україна дуже багато зробила проти своєї культури, а тепер надолужує. Нині український глядач повертається до свого культурного продукту, відкриває його дійсно високий рівень.

Про це в інтерв’ю BitukMedia зауважив Народний артист України, театральний режисер і керівник Національної оперети Богдан Струтинський.

За словами режисера, з початком війни в театрі змінилося дуже багато. Але питання, чи театр зараз на часі, яке було актуальне на початку війни, більше не стоїть. “Допоміг глядач – підказав шлях. Ми почули глядачів: “Ви не повинні соромитись своєї роботи. А навпаки маєте простягнути нам руку і допомогти вийти зі стану невпевненості””, – розповідає Богдан Струтинський.

Тому у театра зараз багато проєктів, пошуків нових програм, прем’єр, з’явилося відчуття, що “український глядач дуже хоче зараз подиху вільного, думок нових, нового віяння, просто класичної музики, просто хорошого настрою і позитиву”. 

За словами керівника Національної оперети України, по реакції глядача у театрі бачать, що потрібні. Тому “відчуваємо, що це як доменна піч, яку вже неможливо зупинити”.

“Ми відстоюємо цінності, за які наші хлопці і дівчата воюють на фронті. І таким чином оптимізуємо Україну, даємо відповіді заради чого ми живемо. Не секрет, що Україна дуже багато зробила проти України, проти своєї культури”, – каже Струтинський.

Він пояснює, що це все через велику європейську чи російську культуру, зокрема музику, на яку українці дивились великими очима, втрачаючи свою ідентичність в гонитві за модним і закордонним.

“Тепер ми бачимо, як український глядач повертається до свого культурного продукту і відкриває його дійсно високий рівень. Ми, українці, дуже багато кого не знали і дуже багато втратили”, – констатує режисер, під керівництвом якого у Театрі оперети були тільки україномовні проєкти.

“Ми самі винні в тому, що ми не знаємо себе і тільки зараз, через таку страшну історію починаємо відкривати для себе Україну”. Разом з тим, Струтинський з ентузіазмом розповідає про зміни в українському глядачеві, який “почав відкривати для себе український театр, побачив, що в нас є класні молоді режисери, багато акторів, почало розвиватися кіно, пішло багато позитивних зрушень”.

Національна оперета України відновила свою роботу в травні 2022 – спочатку на малій сцені. А з 17-го вересня театр працює повноцінно і щоденно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі