Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українець створив рецепт унікального бурякового джину

Важливо

Дніпрянин Олександр Рябцев створив солодкий лікерний буряковий джин. Напій вийшов неміцним із цукерково-ягідними нотами. Каже, що це синтез британської технології та українських традицій. Також Олександр виготовляє напої із з айви, калини, кизилу та інших плодів.

Про це розповідає ШоТам.

Джин – це продукт перегонки зернового спирту із додаванням різних прянощів та ягід. Рябцев виготовляє як класичні джини, так розробляє і власні рецепти – має загалом 15 варіантів напою. Серед лікерних джинів – напої із бузини та з аронії, з айви та ґумі (маслинки багатоквіткової). З Особливо цікавими, каже чоловік, вийшли джини із калини та буряка.

“Джин із буряка – справді експеримент. Спочатку був зроблений міцний класичний джин з використанням ароматних сортів буряків як пошук чогось українського, національного. Цей джин здобув нагороду на дегустаційному конкурсі INDEPENDENT СRAFT”, – розповідає чоловік.

Пізніше напій вирішили зробити більш солодким.

“Цукеркові тони так і просилися бути в солодкому неміцному вигляді. Це незвичайне поєднання англійських традицій із українською культурою”, – вважає виробник.

Але оскільки буряковий джин у магазинах куплятимуть неохоче, Рябцев демонструє його під час лекцій-дегустацій, які проводить у себе вдома.

Як повідомляло BitukMedia, винороб із італійського міста Реджо-Емілія на ім’я Тулліо Масоні вирощує виноград на даху старовинного будинку XVI століття. Отримане вино продає по €5 тис. за пляшку. Каже, що це – витвір мистецтва і просить не пити напій, а говорити про нього з друзями.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі