П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Бучі із переплавлених російських гільз виготовляють пам’ятні монети – не для слабкодухих

Важливо

Двоє майстрів Дмитро Воронець та Влад Кушнір із Бучі під Києвом виготовляють пам’ятні монети про російську окупацію. Для цього переплавляють російські відстріляні гільзи. Серед символів, які карбують, є ті, що навівають болючі спогади.

Про ініціативу повідомляє на Facebook Бучанська міськрада.

Чоловіки лишалися у Бучі під час усієї окупації. На своїх монетах зображують як символи надії, так і спогади про найбільші російські звірства.

Поки виготовляють чотири типи монет із наступною символікою:

Храм Святого Апостола Андрія – як символ пам’яті невинних жертв, які були нашими сусідами і були поховані на задньому дворі церкви;

Велосипед Володимира Бровченка– як символ безглуздої жорстокості, коли людину вбили по дорозі додому;

Вулиця Яблунська – символ стійкості та незламності нашого міста;

Дерево – як символ нового життя, символ надії і віри в те, що все було не марно, що життя стане кращим і в майбутньому люди в усьому світі житимуть без насильства.

Кожна монета має власний номер. На виготовлення одної іде приблизно два тижні.

Як повідомляло BitukMedia, французький фотограф Феліпе Хакоме й танцівниця Українського національного балету Світлана Оніпко створили інсталяцію Unbroken Project. Така робота у рамках проекту вийшла не одна. Інсталяції із зображенням інших балерин уже побувала закордоном, а тепер одну із них відкрили перед будівлею Національної опери України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі