П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Невідомий хакер викрав біткойни у російських спецслужб і переказав їх Україні

Важливо

Невідомий хакер викрив Bitcoin-гаманці, якими, ймовірно, користувалися російські урядові хакери. Частину криптовалюти він знищив, а решту перевів на допомогу Україні. Відповідне розслідування провела  американська компанія, яка спеціалізується на аналізі блокчейну Chainalysis.

Про це повідомляє Coindesk.

Історія почалася ще до повномашстабного вторгнення в Україну. Невідомий хакер знайшов три блокчейн гаманці, які, ймовірно, належать російським спецслужбам – ФСБ, Службі зовнішньої розвідки і військовій розвідці.

Два із цих гаманців фінансували хакерську атаку на IT-компанію Solarwinds у 2020 р. Тоді вона привела до витоку інформації щодо роботи НАТО та союзників Альянсу. Ще один гаманець оплачував  кампанію з дезінформації під час президентських виборів у США в 2016 р.

Хакер розіслав інформацію про ці гаманці і про їх можливу причутність до росії. А потім почав знищувати Bitcoin-и, які там лежали. Хакер знищив криптовалюту на суму близько $300 тис. А після початку повномасштабного російського вторгнення, почав переводити кошти Україні. Кількість переведених Україні коштів не уточнюють.

Як повідомляло BitukMedia, мем “Жінка кричить на кота” продали 18 листопада минулого року як NFT – різновид криптовалюти. 25% від отриманої суми піде на допомогу українським дітям. Торги ініціював благодійний фонд Unchain.Fund, який об’єднав криптотрейдерів із усього світу для допомоги Україні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі