Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сучасні робінзони: індонезійські рибалки 6 днів виживали на безлюдному острові (ВІДЕО)

Важливо

Одинадцять індонезійських рибалок врятували після того, як вони шість днів провели на маленькому острівці біля узбережжя Австралії без їжі та води. Але ще дев’ятеро людей вважаються зниклими безвісти. Всі ці люди стали жертвами тропічного циклону “Ільса”.

Про це повідомляє ВВС News.

Два десятки індонезійських рибалок на двох човнах потрапили в тропічний циклон і зазнали аварії. І тільки 11 з них змогли дістатися маленького безлюдного острова біля узбережжя Західної Австралії, що за 330 кілометрів на захід від міста Брум.

Там вони провели шість днів без їжі та води, але вижили, повідомила Австралійська служба безпеки мореплавання.

Один з човнів затонув під час шторму. З нього врятувався лише один чоловік — він провів в океані кілька годин, дрейфуючи на каністрі, поки його не підібрали колеги з іншого судна.

Рибалок, які вижили, виявив літак прикордонної служби Австралії. Чоловіків доправили до лікарні міста Брум. За словами представника прикордонної служби, всі рибалки перебувають у доброму стані попри випробування, що їм довелось пережити. Зараз уряд Австралії працює над поверненням індонезійців на батьківщину.

Циклон “Ільса” обрушився на Західну Австралію в середині квітня і виявився найсильнішим ураганом у регіоні за останні 14 років. Разом з тим, населені території не зазнали значних збитків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі