П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бразильський футбольний клуб змінив назву на “Маріуполь” та колір своєї форми

Важливо

Бразильський футбольний клуб “Бател” зі штату Парана вирішив взяти назву Маріуполь” і носити форму однойменного українського ФК, допоки місто не звільнять від російської окупації. Також бразильці запустили флешмоб #FcMariupolLives.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram.

У штаті Пара проживає найбільша українська громада у всій Латинській Америці.

“Ось уже рік, як Маріуполь не з’являється ні на полі, ні за його межами. Бразилія завжди приймала тисячі українських іммігрантів. Український футбол завжди приймав великі бразильські таланти. Ми будемо “піклуватися” про ФК “Маріуполь”, доки всі українці знову не зможуть піти на стадіон імені Володимира Бойка, щоб переглянути гру своєї домашньої команди”, – заявили у клубі.

Офіційні кольори клубу “Бател” – червоно-чорні, це кольорова гама “Самотнього вовка”. На відео в Instagram офіційна сторінку клубу закликає підтримати ФК “Маріуполь”.

“У суботу, 22 квітня, на віртуальній прес-конференції за участю віце-президента ФК «Маріуполь» Андрія Санніна та президента ФК «Бател» Алекса Лопеса офіційно було оформлено історичне партнерство, яке поєднує Бразилію та Україну через футбол”, – пишуть на сторінці бразильського клубу. Її ведуть двома мовами – португальською та українською.

Як повідомляло BitukMedia, 23 квітня український розвідник Роман Кашпур пробіг 42 км Лондонського марафону на протезі. Військовий втратив ногу на фронті. Під час забігу збирав гроші для поранених українських бійців.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі