П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український військовий пробіг 42 км Лондонського марафону на протезі

Важливо

23 квітня український розвідник Роман Кашпур пробіг 42 км Лондонського марафону на протезі. Військовий втратив ногу на фронті. Під час забігу збирав гроші для поранених українських бійців.

Про свій досвід Роман розповів у Facebook.

Роман наступив на міну і втратив ногу у 2019-му під Мар’янкою на Донеччині. Після повномасштабного вторгнення евакуював рідню із Харківщини до Вінничиини, а сам пішов на фронт. Через півроку повернувся додому і зайнявся волонтерством.

Роман розповів, що готувався до марафону, який відбувся у Британії, три місяці по 2 години на день. Під час забігу не зупинявся жодного разу, лише на 39-му кілометрі дозволив собі пройтися.

“Ходьба відновила кровообіг, дихання стало частішим, а енергетичні гелі та тоніки повернули все на свої місця і останні два кілометри, я хоч і накульгуючи, але здолав….порада: не зупиняйтесь, біжіть, йдіть, але не зупиняйтесь…”, — розповів марафонець.

Каже, під час забігу думав про своїх побратимів та Валерія Залужного – що Головком би йому сказав, якби він здався.

Як повідомляло BitukMedia, вперше в історії української медицини пацієнтові імплантували протез просто в кістку. Операція відбулася в реабілітаційному центрі “Незламні”. Пацієнтом, який переніс операцію з остеоінтеграційного протезування, став захисник України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі