Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найрідкісніший з рідкісних: знайдено алмаз всередині алмаза

Важливо

В індійському штаті Гуджарат робітники компанії VD Global виявили алмаз, всередині якого вільно переміщається інший алмаз. Камінь отримав назву “Серце, що б’ється” — на честь емоцій після його виявлення.

Про це повідомляє Times of India.

“Алмаз всередині алмаза” вважається одним з найрідкісніших у своєму роді. Вага унікальної знахідки – 0,329 карата. 

Безбарвний алмаз отримав назву “Серце, що б’ється”. Камінь має особливість: всередині нього знаходиться менший алмаз, що вільно переміщається у порожнини.

Алмаз виявили в копальні в штаті Гуджарат восени минулого року, але про його особливості дізнались набагато пізніше – під час сортування каміння на фабриці компанії VD Global. Знахідка стала для всіх сюрпризом.

VD Global проконсультувалася з міжнародною корпорацією De Beers і відправила камінь на додатковий аналіз до їхньої лабораторії в британському місті Мейденхед, графства Беркшир. Дослідження проводилися з використанням різних інструментів, серед яких оптична та скануюча електронна мікроскопія. Фахівці вважають, що спочатку з’явився внутрішній алмаз, а зовнішній “приріс” пізніше.

“До “Серця, що б’ється” я ніколи не бачила нічого подібного за тридцять років роботи в секторі видобутку алмазів”, — розповіла спеціалістка з технічної освіти De Beers Саманта Сіблі.

Представник De Beers заявив, що тепер “Серце, що б’ється” входить до числа рідкісних алмазів світу.

Як розповідало раніше BitukMedia, “камінь” з агатом всередині виявився яйцем динозавра віком понад 60 млн років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі