Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Києві презентують комікс про повномасштабну війну

Важливо

19 квітня у київській книгарні “Сяйво книги” презентують перший друкований комікс про повномашстабну війну “24/02”. Команда проекту Inker розповіла у ньому про кохання захисника “Азовсталі” Дениса “Редиса” Прокопенка, волонтерку із Маріуполя, окупацію Чорнобильської АЕС та інформатора ЗСУ під окупацією.

Про це повідомляє ШоТам.

У команда Inker  кажуть, що хочеть розвінчати міф, що комікси бувають лише супергеройськими та фантастичними. Їхні комікси поєднуються також із жанром журналістики.

Під час презентації покажуть ексклюзивний спецвипуск коміксу “24/02”. До нього увійшло чотири історії.

“Я боротимусь за тебе” розповідає історію кохання командира полку “Азову” Дениса “Редіса” Прокопенка та його дружини Катерини, засновниці Асоціації родин захисників “Азовсталі”. Із нею можна буде побачитися під час презентації.

“Чорнобиль. Окупація” розпровідає історію окупації ЧАЕС та майже 300 співробітників, які перебували у заручниках у росіян протягом трьох тижнів. Вони змусили російських спецпризначенців слухати український гімн і підкорятися українським законам. На презентації виступить провідний інженер служби фізичного захисту на ЧАЕС Валерій Семенов.

“Тітка Суп” розповідає про волонтерку із Маріуполя Наталю Бабеуш, яка годувала дітей, що рятувалися від російських бомб.

Комікс “Біжи” розповідає про спортсмена-марафонця, який став інформатором для ЗСУ на окупованій території.

Як повідомляло BitukMedia, y виданнi The New York Times опублікували комікс української ілюстраторки Жені Олійник What We Had To Lose («Що нам довелося втратити»). В ньому вона розповідає історію свого партнера, який пішов на війну, але не зміг повернутися до цивільного життя. Зрештою, їм довелося розійтися, і чоловік загинув.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі