Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тигра, який жив у приватному будинку, евакуювали до притулку

Важливо

З приватного будинку на Київщині евакуювали тигра. Власники самі передали тварину зоозахисникам, “коли зрозуміли, що йому потрібні відповідні умови для нормального життя”.

Про це повідомили в зоозахисній організації UAnimals.

Хижака передали на реабілітацію до Центру порятунку диких тварин Наталії Попової та UAnimals. Для тигра шукатимуть новий дім у реабілітаційному центрі за кордоном.

“Відправимо тигра лише у спеціальний заповідник, де його життя хоч вже і не зможе бути диким, але хоча б буде максимально наближеним до умов, в яких тварині (а не людині) буде комфортно”, – пише UAnimals. 

Цей хижак жив у приватній власності. Фото – UAnimals

Як відомо, численність тигрів у дикій природі невпинно скорочується. Зараз ці хижаки занесені до Червоної книги. Полювання на них і вилов заборонені з середини ХХ століття.

В Україні закон дозволяє утримувати диких тварин у неволі. Але для цього мають бути створені умови, що відповідають їхнім біологічним, видовим й індивідуальним особливостям. Плюс потрібний дозвіл від Міндовкілля. Без такого дозволу можна лише тимчасово утримувати постраждалу тварину з метою порятунку.

Від початку повномасштабного вторгнення зоозахисний рух UAnimals допомагає вивозити тварин з прифронтових зон, закуповує корм для постраждалих від війни регіонів, а також допомагає пораненим тваринам. Директором департаменту комунікацій в UAnimals є Патрон, пес-розмінувальник Чернігівської ДСНС. Раніше волонтерив, а тепер обіймає офіційну посаду.

Раніше BitukMedia розповідало про Наталію Попову, керівницю Центру порятунку диких тварин, яка врятувала з зони бойових дій левів, тигрів, ведмедя та інших тварин. А загалом від окупантів вже врятовано понад 600 звірів. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі