П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Загублений пес пройшов 240 км замерзлим морем у пошуку дому

Важливо

Однорічний пес породи австралійська вівчарка Нанук загубився у льодах Аляски під час ігор зі своїми товаришами. Він подолав майже 240 км льодів та снігу замерзлим Беринговим морем до того, як його врятували.

Про це повідомляє UPI.

Американка Менді Івворіган із острова Святого Лаврентія разом із дітьми і трьома своїми собаками відвідувала рідню на іншому боці острова – у містечку Савунга.

Історія почалася, коли двоє собак – Нанук і Старлайт побігли гуляти із Привидом, собакою одного із родичів Менді. Привид звик до тундри і тому може йти гуляти собі, а через деякий час повертатися. Але родина тривожилася за Нанука і Старлайт – вони не уміли орієнтуватися і дикій природі.

Зрештою, Старлайт прийшла до Савунги в останній день, коли родина Менді гостювала у рідні – через 2,5 тижні після свого зникнення. Але Нанука ніде не було. Це тривожило Менді, адже до пса дуже прив’язана її 8-річна донька Бруклін.

Однак через тиждень Нанук з’явився. Він пройшов 240 км льодами Берингового моря і вийшов до містечка Уельс на півострові Сьюард.

Менді каже, що, певно, пес збився з дороги, полюючи на дичину. Він виник у місті ніби нізвідки. У нього була опухла лапа і кілька слідів укусів невідомих тварин.

Нанук зміг доїхати додому чартерним рейсом, який перевозив школярів на місцеві молодіжні Олімпійські ігри у Беринговій протоці.

Як повідомляло BitukMedia, 18-річний пес Бінкі із американського штату Південна Кароліна зустрівся із родиною після трьох років розлуки. Собаку врятували незнайомці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі