Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фермер вивіз із Донеччини 150 кіз

Важливо

Фермер та ветеран із Донеччини Сергій Свириденко евакуював на Волинь з-під російських обстрілів 150 кіз. Чоловік відновлює фермерське господарство та збирається створити мандрівкну екокрамничку.

Про це повідомляє ШоТам.

У 2015-му Свириденко долучився до ЗСУ та 1,5 роки воював у складі 54 ОМБр ім. гетьмана Івана Мазепи. У 2016-му розпочав козяче господарство та заснував екоферму “Козацьке подвір’я”.

Після початку повномастабного вторгнення чоловікові довелося перевезти своїх кіз на Волинь – його погодився прихистити фермер Іван Будь. 

Зараз чоловік виготовляє сири та домашні ковбаси. Сировину, яку не дає ферма, принципово закуповує тільки у домашніх господарств.

Тепер Сергій купив вагон та збирається мандрівати на ньому по ярмаках. Серед асортименту, який пропонує ветеран – ряжанка з печі, сир із чебрецем і чумацька ковбаска.

Після війни чоловік планує відкривати філіали – на Донеччині, на Закарпатті чи Прикарпатті і обов’язково у Криму.

Як повідомляло BitukMedia, мешканки Костянтинівки на Донеччині Тетяна Кірсоненко та її донька Оксана Шелудченко eвакуювали до Черкащини 80 котів та шістьох собак. Жінки почали підбирати покинутих чотирилапих ще до повномашстабної війни і рятувалися від обстрілів разом із ними.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі