Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Знайдено найстарішу кішку у світі

Важливо

У Великій Британії знайшли 31-річну кішку. Вона може стати найстарішою у світі і потрапити до Книги рекордів Гіннеса.

Про це розповідає The Mirror.

Довгожителька мешкає в англійському місті Норідж. Це кішка черепахового забарвлення. Її звати Розі.

За словами 72-річної Лайли Бріссетт, вона взяла її кошеням у 1991 році. Попри поважний вік, у вихованки є всі зуби. За своє довге життя Розі побувала у ветеринара лише двічі – у 1990-х роках для стерилізації та у 2018 році для лікування кісти.

1 червня Розі виповниться 32 роки. Це на п’ять років більше, ніж було Флоссі, яку у 2022 році Книга рекордів Гіннеса визнала найстарішою кішкою. “Ми рекомендуємо Лайлі подати заявку на Розі через наш веб-сайт, аби наша команда з фіксування рекордів розглянула її”, – заявили представники Книги рекордів.

Літня кішка більшість свого часу просто дрімає. Фото – Newsquest / SWNS

За словами Бріссетт, Розі цілими днями спить біля вікна, а також ніби за розкладом їсть і ходить у лоток. “Мені часто доводиться перевіряти, чи вона жива, чи дихає. Я переймаюсь про той день, коли вона опиниться на небесах. Її смерть залишить у моєму житті величезну порожнечу”, – каже господиня.

Як розповідало раніше BitukMedia, 30-річний пес став найстарішим собакою в історії та потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Рекордсмена звати Бобі, він – Рафейру ду Алентежу або португальський мастиф.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі