Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найстаріша у світі кішка готується до 27-річчя (ВІДЕО)

Важливо

Познайомтесь з Флоссі — найстарішою у світі кішкою. За людськими мірками їй 120 років. За котячими – майже 27. Різнобарвне створіння з Британії днями потрапило до Книги рекордів Гіннеса.

Хоча здоровя тварини не викликає занепокоєння, поважний вік всеж дається взнаки. Кицька вже нічого не чує і практично не бачить. Але, як і раніше, цікава і любить проводити час зі своєю теперішньою господинею Вікі. А тому та називає Флоссі ласкавою і грайливою. За словами Вікі, ще не було такого, аби Флоссі відмовилась добре попоїсти.

Флоссі – найстаріша жива кішка у світі. Фото – Cats Protection

Вже зараз можна сказати, що її котячий життєвий шлях був щасливий. 

У грудні 1995 року Флоссі знайшов на вулиці працівник однієї з лікарень графства Мерсісайд (Велика Британія). Кошеняті тоді було лише кілька місяців. І їй дуже пощастило отримати теплу домівку, щоденну їжу та люблячого господаря. Кішка прожила з ним 10 років.

Коли чоловік помер, Флоссі забрала його сестра. У новому будинку вона також була улюбленицею всієї родини. Але за 14 років померла і друга господиня. Флоссі, якій на той момент вже було 24 роки, залишилась без домівки. Але доля тварини швидко вирішилась – її взяв до себе сина першого власника. Тож, Флоссі повернулась до свого колишнього будинку. Чоловік цілих три роки дуже старався доглядати літню кішку, але зрештою здався. На той момент Флоссі вже майже не бачила і зовсім не чула.

В кожного господаря домашнього улюбленця буває момент, коли він не може не поставити собі запитання – «а чи по силах мені доглядати за живою істотою?». Так сталось і з господарем Флоссі. Чоловіку довелося прийняти складне, відповідальне рішення — передати кішку волонтерам з котячого притулку, де знали, як доглядати за літньою твариною. 

Вікі Грін та її Флоссі. Фото – Cats Protection

Але Флоссі і тут пощастило — її забрала до себе додому Вікі Грін. Вона помічниця керівника притулку і має великий досвід догляду за кішками похилого віку. Тепер у Флоссі знову є дім і “матуся”. Улюблена жовта ковдра, тепле ліжко і багато любові та ніжності –  Флоссі, безперечно, найщасливіша кішка. З Вікі в неї почалась нова історія. “Я з самого початку знала, що Флоссі – особлива кицька, але й не уявляла, що житиму разом з власницею рекорду Гіннеса”, – каже Вікі Грін.

До речі, про те, що Флоссі – рекордсменка-довгожителька ніхто навіть не замислювався. І лише коли співробітники притулку почали перевіряти документи кішки, вони побачили, що їй майже 27 років. Вони подали заявку до Книги рекордів Гіннеса й отримали підтвердження. Тепер Флоссі – офіційно найстаріша жива кішка у світі серед представників свого виду.

Втім, до абсолютного рекорду Флоссі ще далеко. Найстарішою кішкою в історії вважається Крім Пафф з Техаса (США). Вона народилася 1967 року і померла 2005-го. Її рекорд – 38 років і 3 дні.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 22-річного Джино визнали найстарішим собакою світу за версією Книги рекордів Гіннеса. Американець Алекс Вульф із Каліфорнії взяв його із притулку, коли був студентом. Каже, що Джино блискуче сяє як і 20 років тому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі