П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сяє, як 22 роки тому – визначили найстарішого собаку світу

Важливо

22-річного Джино визнали найстарішим собакою світу за версією Книги рекордів Гіннеса. Американець Алекс Вульф із Каліфорнії взяв його із притулку, коли був студентом. Каже, що Джино блискуче сяє, як і 20 років тому.

Історію дружби розповідає Today.

Алекс сам вражений тим, що провів із Джино разом більшу частину свого життя. Але каже, зрозумів, що домашня тварина – це обов’язково відданість на все життя. Зараз Алексу 40 років.

Джино народився 24 вересня 2000 року. Йому було два роки, він жив у притулку і мав кличку Пі Уі, коли туди прийшов другокурсник із Університету Колораду у в Боулдері – Алекс. Із ним було його двоє сусідів по кімнаті. Алекс хотів великого пса, але друзі переконали, що Пі Уі – це саме те, що їм треба.

“You’ve got to be there for the long haul, no matter how long it is,” Alex Wolf says about pet ownership. “That’s the responsibility you take on — and it’s 1000% worth it.”
Фото: Alex Wolf

Друзі дали собаці нову кличку – Джино і забрали додому. Хлопці були екстремалами – каталися на скейті та сноуборді. Джино зі своїм незалежним характером чудово вписався у їхню тусовку, пригадує Алекс.

Коли випадав сніг, Джино бігав по снігу на задньому подвір’ї, а коли приходили гості, любив ховатися під журнальним столиком і слухати розмови.

“Він був одним із пацанів”, – описує Алекс те, як Джино органіно вписався у їхню тусовку.

На літо Алекс відвіз Джино до своїх батьків – аби не відволікатися під час екзаменів. І там собака навчився валятися на сонечку та і взагалі – жити як справжній селебриті, бігаючи величезному задньому подві’рю, забігаючи на поля для гольфу у люксовому готелі La Quinta та катаючись в машині, висунувши голову із вікна.

Alex Wolf recalls watching an 18-year-old win a gold medal in the last Olympics and being amused and amazed that Gino was several years older.
Фото: Alex Wolf

Алекс каже, що Джино був з ним під час усіх важливих моментів життя – переїзд на власну квартиру після випуску, роботи ріелтором, купівлі власного будинку, знайосмства із нинішньою дівчиною Рейчел та коронавірусного карантину. Рейчел обожнює Джино.

Gino loves wagon rides around the Mar Vista neighborhood of Los Angeles. “His is a life of luxury at this point. He has been retired a very long time,” Alex Wolf tells TODAY.com.
Фото: Alex Wolf

А минулого тижня собаку визнали найстарішим у світі.

Алекс каже, що він веселить їх із Рейчел постійно.

“Він світиться своєю самовпевненістю, як і десятиліття тому”, – каже чоловік.

Попередній рекордсмен, чихуахуа Тобікейт, досі живий. Його визнали найстарішим собакою у квітні цього року. Йому 21 рік.

Як повідомляло BitukMedia, cобаки відчувають, коли людина стресує і реагують на це, підтвердили вчені з Королівського університету Белфаста. Саме цим можна пояснити психотерапевтичний ефект домашніх улюбленців на своїх господарів. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі