Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Поруч із биком на Волл-стріт упала російська ракета

Важливо

Українські еко-активісти розмістили на один день попап-інсталяцію у вигляді російської ракети поруч зі статуєю “Атакуючий бик” у парку Боулінг-Грін у Нью-Йорку. Таким чином хочуть привернути увагу до екологічних наслідків війни, яку росія веде проти України.

Про акцію написав засновник UAnimals Олександр Тодорчук y Facebook.

“Атакуючий бик” є символом економічного оптимізму. “Биками” на біржових торгах називають учасників, які грають на підняття вартості акцій. Статує є найвідомішим символом “биків” у світі і знаходиться у фінансовому центрі Нью-Йорка у двох кварталах від Нью-Йоркської фондової біржі. Вона зображує бика, готового до атаки.

Скульптура, яку розмістили еко-активісти, має вигляд ракети, що влучила у бруківку. Її поставили поруч із шиєю бика, через що здається, що він ухиляється від влучання снаряда. Назвали інсталяцію “Бик тікає від війни”.

Цією акцією ми переосмислюємо зміст популярної статуї та показуємо, що розлютований бик може виявитись всього лише наляканою твариною, яка тікає від війни. Інсталяцію встановили в рамках міжнародної кампанії #StopEcocideUkraine.

“Цією акцією ми переосмислюємо зміст популярної статуї та показуємо, що розлютований бик може виявитись всього лише наляканою твариною, яка тікає від війни. Через російську агресію загинули мільйони тварин, 182 880 кв.м ґрунту забруднені шкідливими речовинами, а під окупацією знаходяться 8 заповідників і 12 національних природних парків”, – написав Тодорчук.

Як повідомляло BitukMedia, співробітник ДСНС Патрон став першим у світі, хто отримав титул Пес доброї волі. Це сталося після того, як Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та ДСНС України підписали Меморандум про співпрацю. Подію приурочили до Всесвітнього дня дитини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі