Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Глядачі вирішують – Євробачення змінює правила голосування

Важливо

Організатори Європейської мовної спілки (EBU) оголосили про зміни у форматах голосування на пісенному конкурсі Євробачення у 2023 році. Відтепер глядачі конкурсу дістають більше прав.

Про це йдеться у прес-релізі на сайті конкурсу.

Балів журі не буде. Відтепер лише глядачі конкурсу визначатимуть, які країни вийдуть до двох півфіналів. На основі лише голосування виберуть 20 виконавців, які й боротимуться за перемогу. Практика додавати до голосів глядачів бали журі діяла з 2009 року.

Глядачі дістають більше можливостей. Ті, хто дивитимуться Євробачення в країнах, які не беруть участі в конкурсі, також зможуть проголосувати онлайн. “Їхні голоси будуть додані разом і конвертовані в бали, які матимуть таку ж вагу, як одна країна-учасниця в обох півфіналах і великому фіналі”, додали у EBU.

За професійним журі залишили право визначати головного переможця разом з результатами глядацького голосування.

“У 2023 році лише глядачі пісенного конкурсу Євробачення вирішуватимуть, які країни пройдуть до Гранд-фіналу, і, враховуючи глобальний вплив події, кожен, хто дивиться шоу, де б він не жив, може віддати свої голоси за свої улюблені пісні”, – зазначив виконавчий супервайзер пісенного конкурсу Євробачення Мартін Остердал.

Серед іншого, організатори пісенного конкурсу створили робочу групу членів EBU “для пошуку способів захисту цілісності заходу”. А все тому, що минулого року “були безпрецендентні порушення під час голосування”.

Нагадаємо, Євробачення-2023 проведуть у Ліверпулі. Це буде перший конкурс Євробачення у Великій Британії за 25 років. Вже відомо, що півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, фінал 13 травня. У “Євробаченні – 2023” візьмуть участь учасники з 37 країн світу.

Україна як переможець 2022 року автоматично потрапляє до фіналу конкурсу. А український суспільний мовник співпрацюватиме з BBC, щоби впровадити українські елементи в шоу 2023 року.

“Суспільне” вже оголосило десятку фіналістів Національного відбору. От вони:

2Tone — Квітка

Angelina — Stronger

Demchuk — Alive

FIINKA — Довбуш

Jerry Heil — WHEN GOD SHUT THE DOOR

Krutь — Колискова

Moisei — Iʼm Not Alone

OY Sound System — Ой, тужу

Tember Blanche — Я вдома

Tvorchi — Heart Of Steel.

Фінал відбудеться 17 грудня.

З 31 жовтня до 7 листопада в “Дії” тривало голосування за журі національного відбору. Відтак, українці обрали до журі трійку виконавців. Це Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна.

Як повідомляло раніше BitukMedia, гурт Kalush Orchestra, який переміг на Євробаченні-2022, для потреб Збройних Сил України продав свій кубок. Сума, яку вдалось вилучити за продаж нагороди, складає 900 тисяч доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі