П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Піночет проти дітей – жінка познайомилась з рідною сестрою через 43 роки

Важливо

Сара Розенблатт з американського штату Північна Кароліна возз’єдналася з рідною сестрою через 43 роки. Жінка, яка з’явилася на світ у Чилі, була впевнена, її добровільно віддали на удочеріння. Таємницю першого року свого життя вона дізналась тільки зараз.

Про це розповідає People.

Народжена у Чилі, Сара Розенблатт виросла у прийомній єврейській родині у США. Жінка знала, що має родичів у цій країні, і донедавна жила з впевненістю, що на удочеріння її, семимісячну, віддали добровільно. Але ні, її викрали.

Завдяки своєму бажанню знайти свою біологічну сім’ю, через понад чотири десятка років Сара, сама мати двох дітей, дізналась правду про своїх рідних і країну, в якій з’явилася на світ.

Сара після удочеріння в США. Фото – People.

У 2022 році прийомний брат надіслав їй статтю про чилійських дітей, викрадених одразу після народження. Розенблатт запідозрила, що може бути серед них. Вона захотіла знайти своїх родичів у Чилі і зв’язалася з Connecting Roots. Йдеться про  американську некомерційну організацію, метою якої є возз’єднання усиновлених дітей з їхніми біологічними чилійськими сім’ями.

За допомогою Connecting Roots та наданих генеалогічним порталом MyHeritage ДНК-тестів їй вдалося знайти рідних матір та сестру. Розенблатт вперше зустрілася із сестрою у травні. “Подивившись одна на одну, ми подумали: “Це точно моя сестра!”, – зізналася вона.

Сара Розенблатт та її чилійська сестра Роса. Фото – People

З 1974 до 1990 року в Чилі сталися тисячі крадіжок та незаконних усиновлень новонароджених. Тоді країною керував диктатор Августо Піночет. Уряд на чолі з Піночетом викрадав дітей і відправляв їх у сім’ї з розвинених країн, намагаючись у такий спосіб позбавити країну злиднів.

Організація Connecting Roots заснована 39-річним техаським пожежником Тайлером Графом. Його вкрали у матері через кілька хвилин після його народження в Чил у 1983 році. Його біологічній матері тоді сказали, що її син помер невдовзі після народження. Десятиліття потому вони возз’єдналися –  допомогли кілька чилійських друзів-пожежників Графа та дві чилійські некомерційні організації. Тепер чоловік  допомагає возз’єднати схожі сім’ї.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Великій Британії жінка возз’єдналася з батьком після 20 років пошуків. Адрієнна Тайлер у 13 років дізналася, що її виховує вітчим і не зупинилась, поки не знайшла свого біологічного батька. Чоловік навіть не здогадувався про існування доньки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі