П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українська активістка вишила рушник про історію війни

Важливо

“Наївний рушник про жорстоку війну” в Україні вишила медіаекспертка Ірина Земляна. Хоче, аби її рушник зберіг спогади про часи російського вторгнення і передав їх наступним поколінням

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

На полотні Земляна зобразила трактор, що тягне трофейний танк, корабль, який самі знаєте куди йде, вежу донецького аеропорту, українських захисників і захисниць, народні крилаті вислови, назви та дати звільнених міст, ноти Гімну, літак “Мрія”, журналістів з камерами і російських катів, що з телевізора запускають по Україні ракети. “Я залишила трохи місця, щоб довишивати дату нашої перемоги, що його довершить”, – додала Ірина.

Фото – Facebook/Ірина Земляна

Ірина Земляна – медіа-експертка Інституту Масової інформації, секретариня Комісії з журналістської етики. Зараз вона не може займатися публічною діяльністю і відкрито ідентифікувати себе як українку. Адже задля власної безпеки вимушена переховуватись від росіян. Вона – та українська активістка, яка 9 травня під час мітингу у Варшаві вилила на російського посла червону фарбу. “Це також репресії і від цього боляче”, – написала Ірина.

“Наївний рушник про жорстоку війну і все, з чим ми стикаємося” – її спроба “діяти і щось змінювати, хоч мінімально”.

Як розповідало раніше BitukMedia, 15-річна вінничанка Маргарита Яценко увійшла до  Національного реєстру рекордів України. Вона вишила карту України розміром 108 на 86 см – і це поки що найбільша подібна робота, створена дитиною.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі