П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Собаку вперше вилікували від алкоголізму

Важливо

У Великій Британії вперше вилікували собаку від алкоголізму. Виявилось, що дворічний лабрадор Коко допивав спиртні напої, залишені господарем на столі.

Про це розповідає The Telegraph.

За даними видання, двоє псів потрапили до притулку для безпритульних тварин після смерті свого господаря і практично одразу занедужали. Співробітники служби порятунку тварин помітили, що новенькі страждали від судом і потребували цілодобової медичної допомоги. Пізніше вони з’ясували, що Коко та його друг страждають на абстинентний синдром.

І хоча інший собака попри неймовірні зусилля ветеринарів пізніше помер, Коко вдалось одужати після лікування від алкогольної залежності. Його цілий місяць тримали під седативними препаратами – це допомогло тварині позбутись судом.

За даними The Telegraph, собаки допивали алкогольні напої, які господар залишав на столі і йшов спати.

Вдалий випадок порятунку собаки від алкогольної залежності – перший у своєму роді. Зараз Коко поза небезпекою, він більше не потребує медикаментів і починає поводитись як звичайний собака.

“Він ще не готовий до усиновлення, і хоча фізично він, здається, одужав, психологічно він все ще іноді дуже хвилюється”, — зазначили у центрі Woodside Animal Rescue Trust. Між тим, співробітники щиро сподіваються, що Коко врешті-решт потрапить в нову люблячу родину.

Як розаовідало раніше BitukMedia, вчені назвали породи улюбленців, які не виживуть без людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі