Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Криваві сльози Діви Марії: дослідники знайшли пояснення “страшному знаменню”

Важливо

Жінка встановила в передмісті італійської столиці статую Діви Марії. Мадонна з Тревіньяно раптом почала плакати кривавими сльозами. Фахівці взяли зразки і пояснили походження сліз. 

Про це розповідає Repubblica.

Згідно з легендою, образ чудовим чином з’явився на стовбурі стародавнього дерева всередині 1500-х років і відтоді є об’єктом великого шанування віруючих, які приїжджають з усієї Італії, щоб помолитися йому.

Однак останніми роками статуя стала відома завдяки екстраординарній події: кажуть, що Мадонна Тревіньяно почала плакати кривавими сльозами. Явище, що зацікавило засоби масової інформації, сприяло збільшенню потоку прочан до цього маленького італійського містечка в регіоні Лаціо.

Перші ознаки явища з’явилися у 2016 році, коли деякі віруючі помітили червоні плями на обличчі статуї. Спочатку подумали, що це просто пилюка або фарба, але потім з’ясувалося, що це криваві сльози. Це явище повторилося кілька разів у наступні місяці, викликавши велику цікавість і відданість віруючих.

53-річна Марія Джузеппа виставила статую на березі озера Браччано. За наближення до Мадонни з Тревіньяно підприємлива жінка бере по 50 євро.

За її словами, Богородиця особисто спілкується з нею. Завдяки вірянам жінка не тільки отримала фінансову вигоду, а й велику популярність у медіа. Вона не раз брала участь у різних телевізійних передачах. “Я покинула свою кар’єру, тепер я працюю заради царства небесного”, – пояснює Марія Джузеппа.

Незвичайні “дива” привернули увагу скептиків. Сльози статуї взяли на аналіз – переконатися в їхньому божественному походженні. Аналізи проводила приватна особа. Все виявилося куди прозаїчніше і ніякого дива. За попередніми аналізами, так звана “кров” є свинячою і жодних чарівних властивостей не має. 

Але дослідження вірян не переконують. Вони щодня приходять подивитись на те, що вважають “страшним знамення”, яке віщує серйозне лихо для Італії або навіть для всього світу. Віруючі вважають, що історія знає безліч випадків, коли Діва Марія попереджала людство про щось дуже жахливе. Вони припускають, що в найближчому майбутньому на людей можуть обрушитися нові катастрофи, віруси, збройні конфлікти або геологічна катастрофа.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі