П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зацвіла одна з найсмердючіших квіток у світі (ВІДЕО)

Важливо

Найсмердючіша квітка у світі зацвіла у Нью-Йорку. Йдеться про Аморфофаллус титанічний (Amorphophallus titanum), родом з Суматри (Індонезія). Чекати її цвітіння довелось 4 роки

Про це повідомляє New York Post.

Запах величезних квіток аморфофаллуса вважається одним з найнеприємніших у світі. Його порівнюють із запахом мертвечини, тухлої риби або несвіжих яєць, але цей запах приваблює комах, які запилюють рослину.

Аморфофаллус титанічний розквітає раз на кілька років, а активний період його цвітіння триває від 24 до 36 годин. Цього разу пощастило Нью-Йоркському ботанічному саду (NYBG) у районі Бронкс. “Немає нічого кращого за весну в саду, і ми відзначаємо початок сезону важливим оголошенням — у NYBG розквітає трупна квітка!” – написала адміністрація ботанічного саду на сторінці закладу в соціальних мережах.

Фото – Facebook/New York Botanical Garden

Нью-Йоркський Amorphophallus titanum цвів у 2016, 2018 та 2019 роках. Адміністрація саду організувала цілодобову онлайн-трансляцію, аби поціновувачі флори з усього світу могли спостерігати за рідкісним явищем.

Рослини  необхідно рости від 8 до 20 років, перш ніж зацвісти вперше. Наступні цвітіння можуть наступати з періодом у 7-10 років, тому за 40 років життя титанічний аморфофаллус цвіте лише кілька разів.

Amorphophallus titanum виростає до 3 метрів заввишки. при цьому його підземна частина є величезною бульбою, вага якої може сягати 50 кг. Колись аморфофаллус ріс лише на індонезійському острові Суматра, проте там був майже повністю винищений людиною. Нині цю рослину найчастіше розводять в теплицях ботанічних садів. При цьому в деяких країнах Південно-Східної Азії його розводять як культурну рослину і навіть вживають бульби.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Японії знайшли першу квітку, яка змінює забарвлення багато разів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі