П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гонка за скарбами переноситься на Місяць. Приз – 1,5 млн доларів (ВІДЕО)

Важливо

Скарб у вигляді криптовалюти вирішила відправити на Місяць американська інвестиційна компанія LunarCrush. Скарб матиме вигляд ключа від криптогаманця з 62 біткоінами. За нинішнім курсом це близько 1,5 млн доларів. Вони дістануться  тому, хто перший опиниться на поверхні супутника Землі.

Про це розповідає Space.

Ключ від гаманця вигравіюють на місячному апараті MAPP Rover. Його запустять у космос восени цього року на ракеті SpaceX Falcon 9 у рамках місії Artemis. Компанія запевняє, що навіть її співробітники не знатимуть коду, тому ніхто не зможе зламати гаманець.

LunarCrush продасть частину своїх колекцій NFT і придбає біткоїни. Загалом в гаманці буде 62 біткоїни – 1,5 млн доларів за нинішнім курсом. При цьому гаманець відкритий: кожен бажаючий може додати до нього певну суму, аби підвищити ставки.

Мета цієї космічної акції — надихнути нове покоління на міжпланетні дослідження. “Коли ви ставите перед собою недосяжну на перший погляд мету, інновації можуть бути неймовірними. Наша мета – надихнути людей на створення спільнот [на Місяці], які відкриють нову еру. Всі студенти, групи та компанії можуть потрапити на Місяць та знайти там скарб”, – пояснив генеральний директор LunarCrush Джо Вазіні.

Як тільки MAPP Rover приземлиться на Місяці, будь-яка людина на Землі зможе скласти план, як дістатися та отримати цей ключ. Таким чином, LunarCrush оголошує космічну гонку за скарбами.

Місія NASA Аrtemis має на меті створення колоній людини на Місяці в довгостроковій перспективі. У 2023 році космічне агентство відправить на супутник кілька безпілотників, місяцехід та необхідне для створення стаціонарної бази обладнання.

Як розповідало раніше BitukMedia, у NASA показали новий скафандр для висадки на Місяць.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі