П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Просто додай води: ченці створили перше у світі порошкове пиво

Важливо

На революцію у традиційних технологіях пивоваріння зважилася одна з німецьких монастирських пивоварень, що неподалік Мюнхена. Там створили перше у світі сухе пиво. Це гранульований порошок, який перетворюється на справжнє хмільне зі звичним смаком просто від додавання води.

Про це розповідає New Atlas.

Якщо продукт стане популярним на ринку, він заощадить витрати при виробництві та транспортуванні, оскільки займає тільки 10% ваги від такої ж кількості пива в пляшках.

Компанії Klosterbrauerei Neuzelle знадобилося близько двох років досліджень, щоб разом з “технологічними партнерами” та при фінансуванні BMW створити свій перший порошкоподібний продукт. Поки що йдеться про  безалкогольне пиво, багате на декстрин, зварене за звичайною технологією. Потім його обробляють, щоб перетворити на водорозчинний гранулят.

Фото – Klosterbrauerei Neuzelle

До середини 2023 року розробники тестують продаж порошку на ринку невеликими партіями. Але далі планують розширювати виробництво – додати алкогольне порошкове пиво та збільшити масштаби.

“Настав час випробувати класичне виробництво пива та логістику з урахуванням того, як ми ставимося до довкілля, — каже великий акціонер Neuzelle Хельмут Фріче. — Мільярди літрів води доставляють споживачам у всьому світі, бо пиво на 90% складається з води. З екологічної точки зору, ми вже економимо на транспорті, але ще не на використанні ресурсів і вартості виробництва”.

Винахідники пивного порошку орієнтуються насамперед на віддалені ринки. Наприклад, в Азії та Африці, де витрати на доставку найвищі. Продавцям пива необов’язково опановувати виробництво напою: з новим продуктом вони просто перетворюватимуть порошок на пиво на місці, щоб приготувати його для кінцевого споживача.

У перспективі доставку мільярдів літрів у всьому світі замінять бляшанки з інструкцією для розведення і більше не доведеться тягати по всій планеті бутлі з водою, кажуть автори розробки.

Фактично йдеться про руйнування звичної моделі пивоварного бізнесу. Команда впевнена, що згодом можна буде відмовитися від класичного виробництва та логістики, скоротивши до мінімуму витрати на сировину, працю та енергію.

Як розповідало раніше BitukMedia, британська торгова марка готується до випуску морозива, що не тане на сонці. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі