Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Києвом курсують трамваї, виготовлені із металу “Азовсталі”

Важливо

На Троєщину та Дарницю у Києві курсують трамваї, виготовлені із металу легендарного заводу “Азовсталь”. Вони мають підвищений комфорт та підходять для людей із обмеженими можливостями.

Про це повідомили на сайті міжнародної компанії Метінвест.

Із металу “Азовсталі” виготовили нові трамваї підвищеної комфортності. Вони уже курсують за маршрутом №33 у Києві. Раніше BitukMedia повідомляло, що на їх маршруті між вулицею Павла Усенка та Карельським провулком оновили 1076 метрів колії.

Трамваї виготовила українська компанія “Татра-Юг”. Метал закупили ще до повномасштабного російського вторгнення. Компанія виробляє трамваї та устаткування до них із 1993 року.

 На замовлення киян випустили партію K1T. Вони призначені для людей із обмеженими можливостями та мають додатковий обігрів для холодної пори року. Максимальна швидкість транспорту – 75 км/год.

Як повідомляло BitukMedia, будівництво хвилеподібного пішохідного мосту активізувалось у Києві. Переправа незвичної форми з’єднає Оболонський острів та парк “Наталка”. Будівництво, що розпочалось у 2020-му і зупинилось через війну, планують завершити восени 2023 року. Будуть залучені кошти меценатів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі