Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Будинок, на якому Бенксі намалював графіті, відновлять

Важливо

В Горенці на Київщині відновлять будинок, на якому Бенксі намалював графіті, повідомила Гостомельська селищна військова адміністрація. Малюнок художника хочуть зберегти для можливості відвідування туристами. Проєкт відновлення будинку розроблятимуть студенти.

Від будинку на вулиці Садовій у Горенці залишилися дві бічні частини. В лівій досі живуть люди. Посередині — лише задня стіна. Видно плитку, шматки шпалер. Робота Бенксі – чоловік, який приймає ванну. У нього модна борода, в руці — щітка з довгою ручкою. І ванна — окрема, на гарних гнутих ніжках. Восени минулого року роботу захистили скляною рамою. 

Фото – Гостомельська селищна військова адміністрація/Телеграм

“Будинок заплановано відновити для мешканців. Малюнок художника у Горенці буде збережено для можливості відвідування туристами”, – розповіли у Гостомельській СВА.

Конкурс на кращих архітектурний проєкт проведуть серед студентів Київського національного університету будівництва та архітектури. Студенти мають запропонувати проєкт благоустрою цього житлового будинку та його прибудинкової території. 

Студенти 3 курсу Київського національного університету будівництва та архітектури в рамках навчання долучилися до відновлення Гостомельської громади. Фото – Гостомельська селищна військова адміністрація/Телеграм

Британський художник Бенксі, який оберігає своє справжнє ім’я та не розкриває особистості, створив у Києві й передмісті (Гостомелі, Ірпені, Бородянці) сім графіті. Всі ці роботи знаходяться на зруйнованих російськими ракетами будівлях. 

Графіті Бенксі на Київщиніі стали першими публічними роботами художника за рік мовчання. Але ще в березні 2022 року, невдовзі після вторгнення росіян, на аукціоні було продано репродукцію однієї з найвідоміших антивоєнних робіт Бенксі – CND Soldiers. Виручені від її продажу понад 100 тис. доларів були спрямовані київському “Охматдиту”.

Як раніше розповідало BitukMedia, корпуси лікарні “Охматдит” будуть прикрашені картинами Марії Примаченко. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі