П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Темпи реформ в Україні вражають світ – Жовква про переговорив із представником Швеції

Важливо

22 березня заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква  провів онлайн зустріч із державним секретарем у справах ЄС Королівства Швеція Крістіаном Даніельссоном. Говорили про безпеку та євроінтеграцію України. Зустріч важлива, зважаючи, що Швеція зараз головує у Раді ЄС.

Про це повідомив Жовква на сторінці у Facebook.

У розмові із представником Швеції Жовква подякував Швеції за підтримку рішення ЄС щодо спільного плану дій щодо постачання одного мільйону снарядів Україні протягом наступних 12 місяців.

Також представники країн скоорендували кроки міжнародного тиску на росію та притягнення її до відповідальності.

“Символічно, що саме Швеція нині головує у Раді ЄС, тому ми очікуємо на історичний євроінтеграційний поступ України саме за Шведського головування”, – написав Жовква.

Підґрунтям поступу України стане позитивна оцінка Європейською комісією прогресу із виконання нашою державою семи рекомендацій. Швеція готова робити усе можливе і неможливе, щоб наблизити вступ України до ЄС, пише Жовква.

“Наші темпи реформування країни вражають світТому наступним кроком назустріч. Україна має стати прийняття рішення про початок переговорів про вступ до ЄС. І це точно станеться вже нинішнього року”, – пише представник ОПУ.

Як повідомляло BitukMedia, 14 березня на запрошення президента України Володимира Зеленського Україну відвідала прем’єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір. У ході зустрічі учасники підписали Спільну декларацію, яка підтримує вступ України до НАТО. Також Ісландія підтвердила підтримку мирного плану президента Зеленського.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі