Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Головним болем залізничників стали борсуки

Важливо

Рух потягів на півдні Нідерландів тимчасово припинили через борсуків. Вони викопали нори під залізничними коліями, повідомила компанія ProRail, яка обслуговує голландську залізничну мережу. Тварини створили загрозу безпеці руху потягів.

Про це розповідає BBC.

Скасовано рейси на півночі та півдні Нідерландів. Потяги, що прямували колією між містами Ден-Бош і Бокстель, зупинили щонайменше на тиждень. Це сталося через те, що тварини наробили нір у дамбі під рейками. Тепер шляхи можуть просісти і цим створити ризики для безпечного руху поїздів.

Розпочати ремонт негайно залізничники не можуть – спершу потрібно отримати дозвіл від Міністерства інфраструктури та водного господарства на переміщення борсуків. Документ потрібен, оскільки ці тварини в країні належать до виду, що охороняється.

Джон Воппен, генеральний директор ProRail підкреслив, що через борсуків залізничний рух зупиняється вже вдруге за тиждень. Раніше борсуки зарились під рейки біля північного села Молькверум у нідерландській провінції Фрісландія. Там лінію було виведено з ладу до квітня.

Залізничники планують насипати там піщану гірку, де борсуки зможуть викопати собі нірки. Воппен сказав, що ProRail провела екстрені переговори з міністерством інфраструктури після зупинення руху.

“Життя разом з борсуками – справжня головоломка для ProRail”, – пише компанія на своєму веб-сайті, відзначаючи, що її завдання полягає в тому, щоб забезпечити “безпечний рух потягів та процвітання борсуків”.

Раніше BitukMedia розповідало про їжака, що вибіг на злітну смугу і затримав рейс.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі