П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львові відкривають музей темряви “Третя після опівночі”

Важливо

22 березня у Львові відкриють музей темряви “Третя після опівночі”. Відвідувачам даватимуть можливість частково відчути той досвід, який мають незрячі люди, – ознайомитися із експонатами можна буде у суцільний темряві.

Про це повідомили на сайті музею.

Заклад у Львові – філія музею київського “Третя після опівночі”, який відкрився ще 2017-го. У Львові планували відкрити філію у 2019-му, але плани змінили пандемія та повномасштабне вторгнення.

Простір музею реалістично відтворює простір, з яким щодня стикаються незрячі люди – галерею, будинок, вулицю, природу. Екскурсія триває годину. Під час неї світ можна відчути лише на дотик, смак, нюх та слух

Першою екскурсією буде експозиція “Мистецтво на дотик”. Відвідувачі зможуть у суцільній темряві ознайомитися із живописом, архітектурою та скульптурами.

“Для кожного з нас це звичні локації, які мають своє облаштування, кольори, запахи та звуки. І ми звикли сприймати їх за допомогою зору. Але може бути інакше. Для 39 мільйонів людей у світі візуальних образів не існує”, – кажуть засновники.

Як повідомляло BitukMedia, в Україні створили сайт “Музей фрагментів війни”, який збере понад 300 історій про повномашстабне вторгнення в Україну. Розробники кажуть, що хотіли дати голос цивільному населенню.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі