П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Один із найефективніших пілотів “Диких ласок” готовий воювати за Україну

Важливо

Американського військового льотчика Дена Гемптона називають “найсмертоноснішим пілотом F-16”. Він заявив про те, що багато приватних військових льотчиків готові воювати за Україну. І наголосив, що готовий поїхати сам.

Про це військовий пілот у відставці розповів “Голосу Америки”.

У своєму інерв’ю Гемптон висловився, що Київ міг би найняти американських військових, допоки українські пілоти опановують F-16. Це допомогло б ефективно закрити українське небо. Гемптон розповів, що є багато американських пілотів, які хотіли б воювати в Україні. Але питання у тому, що америнкаський уряд не дав дозвіл на це.

“Я б сказав, що є достатньо американських пілотів, готових зробити це, якщо уряд розв’яже свої питання.  Я навіть поїду сам, я стану номером один, можете на мене розраховувати”, – сказав Гемптон.

Гемптон є одинм із найефективніших пілотів з-поміж “Диких ласок” — спецпідрозділу, які знищують наземні зенітно-ракетні комплекси. Військовий відзначив, що українські пілоти мають гіршу підготовку, ніж американські.

“До війни в середньому український пілот мав 40-50 годин нальоту за рік. Коли я літав на F-16, я мав двісті-триста годин на рік, не враховуючи бойових дій. Для того, щоб F-16 чи будь-який сучасний винищувач мав значення для ВПС України, їм доведеться відкинути старий радянський чи російський спосіб роботи і діяти так, як це роблять НАТО, Захід і Сполучені Штати”, – підкреслив він.

Як повідомляло BitukMedia, директор німецького збройного концерну Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що має намір побудувати в Україні завод із виробництва танків ще до закінчення війни із росією. Завод зможе виробляти до 400 машин типу “Panther” за рік.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі