Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Переселенець зі Слов’янська їздить містом на блакитному дивані (ВІДЕО)

Важливо

Вулицями міста Заліщики на Тернопільщини на блакитному дивані їздить переселенець зі Слов’янська Аркадій Фішман. Інженер-технолог та винахідник каже, що його “транспорт” пересувається зі швидкістю 10 км/год – повільніше за велосипед.

Із винахідником поспілкувалося Суспільне.

Фішман розповів, що мав із собою двигун, акумулятори, контролер – зняв їх зі свго моноколеса, яке не зміг вивести зі Слов’янська. Тож вирішив встановити їх на диван.

“Я думаю, що воно в мене без діла лежить, треба щось робити. Вирішив зробити щось цікаве, щоб підбадьорити людей. Думав, що б таке зробити, на чому буде зручно їздити. Як відомо, найзручніше – бути на дивані”, – розповів чоловік.

Фішман диван сконструював “з нуля”, бо звичайні меблі не підійшли б – ширина, висота і вага не підходили. Тож винахідник просто збив дерев’яну конструкцію у формі дивану та обтягнув її блакитною тканиною.

У слов’янську Фішман розробив моноколесо, де пілот знаходиться всередині.

Винахідник розповів про диван, яким їздить на Тернопільщині

“У мене був більш серйозний проєкт колеса. Таких коліс у світі є десь 4. Вони трохи різних конструкцій. Моє від них відрізняється, такого, як моє у світі немає. Світовий прототип по характеристиках мене не влаштовував. Він був заважкий, треба було його вдосконалювати”, – розповідає винахідник.

“Мій транспортний засіб не підлягає реєстрації жодній, бо в законі вказані обмеження статутності двигуна три кіловати і обмеження швидкості 40 кілометрів на годину. Якщо менші параметри, то нічого не потрібно. Це як електровелосипед, а от якщо більше, то потрібна реєстрація”, – пояснює він.

До речі, середня швидкість велосипедиса – 15 км/год. “Диван” же розганяється лише до 10 км/год.

Як повідомляло BitukMedia, підприємець із Луцька Олег Бондарук із початком повномасштабного вторгнення почав виготовляти павербанки спеціально для фронту. Найбільшим попитом користуються пристрої у металевому герметичному корпусі, які не ламаються від падіння та ударів в окопах.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі