П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Волонтер виготовляє герметичні “окопні” павербанки

Важливо

Підприємець із Луцька Олег Бондарук із початком повномасштабного вторгнення почав виготовляти павербанки спеціально для фронту. Найбільшим попитом користуються пристрої у металевому герметичному корпусі, які не ламаються від падіння та ударів в окопах.

Про це повідомляє Волинь Post.

Бондарук до повномасштабного вторгнення займався корпусними меблями та виробами з дерева. Волонтерив із 2014-го.

Із початком повномашстабної війни їздив до Польщі, возив гуманітарку вантажівками. Із минулого листопада Бондарук розробляє і виготовляє потужні павербанки для бійців ЗСУ. Цьому допомагає освіта радіотехніка, яку здобув у юності у тоді ще Луцькому вищому професійному училищі №9.

Звичайна домашня електростанція вартує 40-45 тис. грн. Бондарук виготовляє такі вдвічі дешевше.

Найбільшим попитом користуються павербанки у металевому корпусі.

“Я його називаю “окопний павербанк”, тому що в окоп його кинув, по ньому походив, а йому все одно. Їх “вбити” дуже складно. Він в алюмінієвому корпусі, там стоїть універсальний герметичний низьковольтний роз’єм. З нього можна зробити будь-яку напругу, підключити будь-які роз’єми”, – каже Бондарук.

“Інвертор і зарядка зазвичай залишаються на базі, де павербанк і заряджається, де є електрика. А на виїзд хлопці беруть вже саме зарядне. А сам блок, його можна в бруд кинути, помити керхером і він далі буде працювати. Це така штука, яка переживе усю війну”, – каже волонтер.

Як повідомляло BitukMedia, мешканець міста Гадяч на Полтавщині Артур Біжко на 3D принтері надрукував безпілотник для ЗСУ. Вага корпусу дрона – 1,1 кг, а вартість – у рази нижча за аналоги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі