Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зупинити Рембо: невловимий лис чотири роки дурив мисливців

Важливо

Чотири довгих роки переслідувачі розшукували самотнього лиса на ім’я Рембо. Вони перепробували буквально все, але рудий хижак всіх перехитрив. Тому тепер можна зрозуміти, чому припущення про загибель тварини під час нещодавньої повені і порадувало мисливців, і змусило почуватись ошуканими.

Про це розповідає Daily Mail.

Місце дії – Австралія, заповідник Пілліга в штаті Новий Південний Уельс. 

Працівники заповідника оголосили про зникнення з його території лиса, який чотири роки обдурював своїх переслідувачів і винищував рідкісних тварин.

Невловимій тварині дали прізвисько Рембо за те, що він залишався останнім хижаком на огородженій території заповідника, якого не вдавалося зловити. Лис становив небезпеку для австралійських тварин, що знаходяться на межі зникнення. На території Пілліга мешкають, зокрема, кролячі бандикути та карликові кенгуру.

Якими б активними не були пошуки, Рембо, здається, перетворив пошукову операцію на веселу погоню. Лис майстерно обходив пастки з отрутою та уникав масштабних облог, під час однієї з яких мисливці з собаками прочісували територію Пілліга протягом 55 днів. Крім того, Рембо майже не потрапляв на кадри фотопасток. Виявивши одного разу встановлену людьми камеру, далі він обходив її.

Остання світлина рудого лиса Рембо з фотопастки в державному заповіднику Пілліга (Австралія)

Слідопит Джеймс Стівенс пройшов територією заповідника сотні кілометрів пішки у безуспішних спробах вистежити лисицю. “Нікому не подобається програвати. Особливо коли у противника мозок вдвічі менший за твій”, — пожартував австралієць.

Тепер же співробітники заповідника оголосили, що Рембо не з’являвся на знімках фотопасток з 9 жовтня 2022 року, а мисливці не знайшли нових слідів. Фахівці вважають, що лис загинув під час повені, що сталася в районі його улюбленого струмка наприкінці жовтня.

У Пілліго ведуться роботи з відновлення популяцій рідкісних видів австралійської фауни, які постраждали від тварин, ввезених на територію Австралії з Європи. Зокрема, співробітникам Пілліго вдалося відтворити велику популяцію жовтоногої сумчастої  миші та інших австралійських ендеміків. Лисиці, яких почали завозити до Австралії в XIX столітті, є однією з головних загроз для місцевих видів.

Як розповідало раніше BitukMedia, ведмідь зробив 400 “селфі” протягом однієї ночі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі