Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вихідці з України заснували фонд у США, який протезує наших військових

Важливо

Емігрантка із України Ірина Ващук-Дісципіо разом з однодумцями заснувала у американському штаті Флорида фонд Revived Soldiers Ukraine. Він допомагає із протезуванням українським солдатам. Виїхати їм за кордон допомагає брат Ірини, який служить у ЗСУ.

Про це повідомляє газета Міноборони США Stars and Stripes.

Гроші фонд збирає за рахунок пожертвувань. Один протез коштує $25-30 тис. Найбільше жертвують американці.

Минулого року вдалося зібрати $7 млн. Частину цих грошей планують витрати на відкриття реабілітаційного центру в Україні. Але за рік готовність їх віддавати гроші на реабілітацію українських військових впала, зізнається Ващук.

Фонж Revived Soldiers Ukraine заснували у 2015 році, він допоміг 53 українським солдатам. Майже половина цих людей отримала протези за рік повномасштабної війни з росією. З 24 лютого минулого року протези отримав 21 український солдат.

Revived Soldiers Ukraine оплачує візу, переліт, проживання та протезування кожного солдата. Військових вивозять з України після того, як вони проходять лікування. Спочатку доправляють до польської Варшави, а потім – до США.

Як повідомляло раніше BitukMedia, китайський блогер-мільйонник із української Вінниці на ім’я Гуан має дружину-українку та п’ятьох дітей. Чоловік розповідає про жахи війни в Україні співвітчизникам та допомагає постраждалим в результаті обстрілів українцям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі