Середа, 17 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Китаєць захистив дисертацію у “Львівській політехніці” українською мовою

Важливо

Китаєць Ше Сяньнін отримав у Національному університеті “Львівська політехніка” ступінь доктор філософії. Чоловік успішно захистив дисертацію українською мовою. Навчався за спеціальністю “прикладна механіка”.

Про це повідомляють на сайті “Львівської політехніки“.

Шість років тому Ше Сяньпін отримав бакалавра у китайському університеті провінції Хенань і приїхав до України. Спочатку вивчав українську мову на підготовчому відділенні. Потім вступив на спеціальність “прикладна механіка” та завершив аспірантуру. Розповідає, що закінчувати аспірантуру не планував.

До України чоловік вступив, вигравши грант Китайського стипендійного центру. Це дало йому можливість отримати стипендію та бюджетне місце за підтримки китайського уряду. “Львівська політехніка” також платила стипендію.

“З-поміж країн, у яких я міг навчатися, а це – Україна, Білорусь, Молдова, Азербайджан, Казахстан, вибрав саме Україну, тому що тут добре готують інженерів-механіків. І я знав, що в Україні дуже гарно. Дізнався, що у Львівській політехніці є хороша база з моєї спеціалізації”, – розповідає Ше Сяньнін.

Доктора філософії він отримав за дисертацію на тему “Підвищення ефективності механічного оброблення деталей з титанових сплавів на основі імітаційного моделювання процесу формоутворення”. Каже, що рівнем навчання та матеріально-технічного забезпечення лишився задоволений.

Зізнається, що українська мова дає дуже важко. Але перед вступом до вузу мав на меті її вивчити. Тепер планує сам викладати у Львівській політехніці.

У перші два місяців повномасштабного вторгнення Ше Сяньпін виїхав до угорщини – за наполяганням китайської сторони. Потім повернувся до Львова. Тепер розповідає другові-журналісту у Китаї про те, що відбувається в Україні.

Як повідомляло BitukMedia, китайський блогер-мільйонник із української Вінниці на ім’я Гуан має дружину-українку та п’ятьох дітей. Чоловік розповідає про жахи війни в Україні співвітчизникам та допомагає українцям, постраждалим в результаті обстрілів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі